tiistai 9. syyskuuta 2014

AstuButiikkiin.fi -sivusto jää tauolleTänään, kun tämä teksti julkistetaan olen virallisesti vanhempainvapaalla. Ajattelin, että tämä päivä olisi hyvä myös julkistaa uutinen: AstuButiikkiin.fi-sivusto jää tauolle lokakuun lopun jälkeen. Ensin mietin, kerronko teille asiakkaat kaunistellun totuuden, mutta päätin pysyä rehellisenä, sillä läpinäkyvyys on ollut yrityksen kantava voima aina liikeideasta lähtien.

Pääosin yritykset ovat olleet tyytyväisiä AstuButiikkiin.fi-sivustoon. He ovat saaneet paljon uutta näkyvyyttä, uusia asiakkaita ja verkkokauppaankin on suuntautunut ostoksia sivustolta. Kuitenkin moni pieni yritys on tällä hetkellä hyvin, hyvin tiukoilla, ja markkinoinnista on kenties helpoin tässä tilanteessa nipistää - varsinkin, jos markkinointitoimenpiteillä ei ole heti suoraa ja näkyvää vaikutusta myyntiin. Liian monella myynti ei ole ollut niin suurta, että pienyrittäjän kannattaisi satsata rajallista aikaansa - taikka rahaansa sivustoon. Näin ollen liian moni päätti syksyn tullen irtautua sivustosta.

Liian moni yritys tarkoittaa toisin sanoen liian vähän rahaa sivuston ylläpitoon ja liian vähän rahaa sivuston tehokkaaseen markkinointiin. Kunnianhimoisena ja tunnollisena ihmisenä en pystynyt jatkamaan sivuston ylläpitoa vajaalla teholla, sillä pikkuhiljaa tämä olisi syönyt yritysten luottamusta sivustoon - ja sivuston houkuttelevuutta asiakkaiden kannalta. Uusien yritysten houkuttelu mukaan osoittautui myös erittäin haastavaksi; kun juuri markkinoinnista nipistetään tällä hetkellä.

Oli tehtävä päätös, jota kenties helpotti raskaus, tuleva vanhempainvapaa ja pieni vauva. Monet itkut on itketty, osa varmasti turhaankin, mutta monesti itku on myös helpottanut. Ja hyvänä uutisena voin kertoa, että olen perustanut uuden blogin, jossa lupaan tuoda myös AstuButiikkiin.fi-sivustolla ajamiani arvoja esille; suomalaista designia, pieniä yrityksiä, vastuullista toimintaa - mutta kuitenkin osana omaa arkista elämääni. En osana yritystoimintaa. Blogissa turinoin siis laajemmin myös mm. perhe-elämästä, kodista, sisustuksesta, vaatetuksesta, jne. Ensimmäiset jutut on jo kirjoitettu blogiin, instagrammiin lisätty kuvia ja pinterest-tiliäkin alettu täyttämään. Toivottavasti liityt mukaan!

AstuButiikkiin.fi-sivusto jatkaa kenties toimintaansa myöhemmin, kun taloudellinen tilanne helpottaa. Siksi toivonkin, että pysytte mukana AstuButiikkiin.fi-sivuston seuraajina, niin facebookissa, twitterissä, instagrammissa, uutiskirjeessä kuin bloggerissakin, vaikka sivuja ei tullakaan päivittämään lokakuun jälkeen vähään aikaan. Sillä kun joku kaunis päivä alkaa taas tapahtua ja olette seuraajina, kuulette tapahtumasta heti ensimmäisten joukossa!

Vaikka kerron uutiset jo nyt, AstuButiikkiin.fi-sivusto on siis vielä auki lokakuun loppuun asti. Ajastetut julkaisut sekä sunnuntain työvuorot auttavat, vaikka vanhempainvapaa alkoikin, joten sosiaalisessa mediassakin tapahtuu vielä! Ja vielä on siis aikaa, reilu 1,5 kuukautta tukea suomalaisia, pieniä, designalan yrityksiä ja tehdä hyvän mielen ostoksia!

Lopuksi: kiitän teitä kaikkia jo nyt, niin yrityksiä kuin asiakkaitakin! Vuosi on ollut antoisa, vaikka haastavakin. Paljon olen oppinut ja toivottavasti tekin olette saaneet uusia ajatuksia ja ideoita!

Ihanan kirpsakoita syyspäiviä sinulle <3

Kuvissa Mirka Pukineen Arja-tunika; tilaa kasvavalle masulle, ja selän sekä helman nappien ansiosta myös mahdollista säätää kokoa. Lisäksi palvelee kivasti myös vauvan tulon jälkeen, sillä olkapäillä nappikiinnitys helpottaa myös imetyshommia! Edessä olevaan taskuun saa sujautettua myös kännykän. Arja-tunika, kuten muutkin Mirka Pukineen vaatteet on pääosin kierrätysmateriaaleista Suomessa valmistettuja. Tykkään kovasti; lämmin myös talvella ja erittäin mukava päällä! Lisää ensimmäisen vanhempainvapaan tunnelmista kera tämän tunikan luet uudesta blogista; klik!


6 kommenttia:

 1. Muru Marille Onnea vauvelista <3
  Ja syrämmiä suuresta käsityön ja meidän tekijöiden eteen tekemästä työstäsi <3
  Tuut meiän uuden Kaupan avajaisiin sit kans 25.-27.9. jookos ?? Ni nährään <3
  terkuin matami-minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna :) Pistän päivät kalenteriin; toivottavasti pääsen :)

   Poista
 2. Onnellista vanhempainvapaata ja ihania hetkiä perheesi parissa!

  VastaaPoista
 3. Ikävä kuulla tästä Astu butiikkiin-tauosta. Toivottavasti tauon aikana ajat paranisivat ja pääsisit vielä joskus tämän työn pariin. Sitä odotellessa ihanaa vauvanodotusta ja äitiyslomaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä; toivotaan parasta! Ja ihana onni on tosiaan vauvan odotus ja äitiysloma :)

   Poista