tiistai 1. heinäkuuta 2014

Testissä Vuotaren tuotteet lapsen kuivalle iholleMeillä oli ongelma; lapsen iho vain kuivui kuivumistaan. Vähensin pesukertoja, jätin perusmarketista lapsen vauvaiässä ostamani pesunesteen pois käytöstä, lisäsin pesunesteeseen kylpyöljyä ja läträsin apteekista ostamaani perusvoidetta aina vain enemmän ja enemmän, mutta iho vain tuntui kuivuvan kuivumistaan.  Ja sitten tuli mieleen, että onhan butiikkilaisissa kosmetiikkavalmistajia; kysyn heiltä, mitä nikseja tai neuvoja heillä olisi tähän hätään.

Vuotarelta sain saman tien niksejä, neuvoja ja pistin saman tien myös paketin voiteita ja saippuoita tilaukseen. Ja ajattelin näistä nikseistä ja kokemuksista laittaa nyt reilun kuukauden kokeilun jälkeen myös lyhyen postauksen, jos siellä päässä on samankaltaisia ongelmia. Niksit ja neuvot siis auttoivat!


Jennin antamat neuvot olivat lyhyesti seuraavat:


Suolakylpy; esim. atoopikon kylpyveteen voi laittaa suolaa sen fysiologisen määrän mukaan, eli noin 0,7 %

Jos saippuaa haluaa/tarvitsee käyttää, hajusteeton ja hellävarainen saippua, esim. Alimmainen, Puujaa tai valkoinen suolasaippua

Kuvassa Beloved by Brunoun Omin sanoin -magneetti - muistuttaa meitä arjen pienissä ja suurissa asioissa jääkaapin ovella!


Ensimmäinen Vuotaren Jenniltä saamani ohje koski siis kylpyä. Jenni kehotti pesemään lapsi muutaman kerran vedessä, johon on liuotettu karkeaa merisuolaa. Kuinka paljon peruskokoiseen vannaan sitten laitetaan merisuolaa? Annostus olikin ensimmäinen - ja samalla viimeinen hätäkysymys Jennille. 

Vastauksen sain pikaisesti: "Paljonkohan tuommoseen pesuammeeseen mahtuis vettä? Google näytti, et 25 - 50 litraa eli aika iso heitto. Eli n. 15 - 35 grammaa tuohon määrään. Piti ihan mitata ja miulla tuo karkea merisuola painoi 15 g per ruokalusikallinen (15 ml). Hienojakoisempi voi olla vähän painavampaa, kun mahtuu tiiviimmin lusikkaan."


Pistin muistiin ja sitten päästiin asiaa. Kylvetin lapsemme merisuolalla "maustetussa" vedessä kerran ja pesun jälkeen voitelin ihon Rauni-vartalovoiteella. Iho tuntui heti huomattavasti pehmeämmälle kuin ennen. Myös seuraavina päivinä huomasin ihon olevan pehmeämpi, mutta edelleen iho oli kuitenkin vähän kuiva. Lisäsin Raunia iholle aamuisin ja iltaisin tarpeen tullen - ja noin viikon päästä päätin toistaa vielä suolakylvyn. 

Tällä kertaa kylpeminen ei ollutkaan enää kuitenkaan niin helppoa. Ainoa ikävä asia tässä menetelmässä siis oli, että suolavesi kirveli kuivaa ihoa, ja lapsella jäi pieni kammo kylpemistä kohtaan. Saimme kuitenkin lapsen kutakuinkin huuhdeltua suolavedellä - ja onneksi: tämän kylvyn jälkeen iho oli selkeästi pehmeämpi ja kosteampi kylvyn sekä Rauni-voiteen käsittelyn jälkeen.

Tämän jälkeen kylpeminen oli lapsesta vähän aikaa hyvinkin pelottavaa, mikä tietenkin harmitti - mutta toisaalta iho oli saatu kuntoon. Onneksi uimakelit saapuivat ja lapsi pääsi läträämisen makuun taas mummolan piha-altaassa, kaupungin uimarannoilla, paljussa - ja nyt viikonloppuna oli aivan innoissaan maauimalassakin. Eli pelko taltutettiin onneksi suhteellisen nopeasti!

Tämän hetken tilanne: iho on parantunut. Käytämme kerran viikossa pesuaineena hajusteetonta Alimmainen-saippuaa, jolla pesemme myös lapsen hiukset. Lapsi tykkää myös itse ottaa saippuan käteensä kylvyssä - ja tässä tapauksessa hävikki ei ole niin suuri kuin nestemäisessä pesuaineessa olisi..! Pesujen jälkeen lisäämme enää vain tarpeen tullen Rauni-vartalovoidetta. Iho on siis parantunut jo huomattavasti. 

Lapsi kuitenkin pääsin voiteen levittämisen makuun; äidin jalkavoidetta sivellään välillä varkain poskiin ja hoitopöydällä kaikista kivointa on pyörittää Rauni-purkki auki ja lisätä voidetta milloin minnekin - onneksi yleensä kuitenkin iholle. Ja niin, äitikin sai tästä oppipaketista jotain itselleen; tilasin hoitopaketti samalla omille käsille ja jaloille. 

Kuivat kädet ovat historiaa Vuotaren käevvoin ansiosta ja kuivat jalatkin jo huomattavasti aiempaa paremmat, kun levitän niihin aina iltaisin Vuotaren Jalavvoita. Syy miksi jalat eivät ole täysin kunnossa, on oma vikani; en ole liotellut enkä kuorinut jalan pohjia tarpeeksi. Mutta askel kerrallaan; nyt kun lapsen iho on kunnossa ja voidaan keskittyä seuraavaksi äidin jalan pohjiin ;)
P.S. Vuotaren valkoinen suolasaippua ja käevoi löytyvät Vuotaren verkkokaupasta, mutta eivät AstuButiikkiin.fi-sivuilta. Verkkokaupasta puuttuu myös mainitsemani jalkavoide, mutta sain sitä, kun erikseen asiaa ihmettelin - eli jos sinäkin kaipaat jalkavoidetta, eikä tuotetta löydy verkkokaupasta, kannattaa erikseen pistää vielä viesti Vuotarelle ja kysyä voiteen perään; kiireinen yrittäjä ei ehdi tehdä kaikkea, eli tässä tapauksessa päivittää verkkokauppaa, vaikka pitäisi (kokemuksen syvällä rintaäänellä ;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti