torstai 26. kesäkuuta 2014

Kesälomakohde Ouluun matkaaville: Non Boutique

Äiti tyttärelleen: ”Ois tuo nyt vähän eri kuin henkkamaukka toppi..?”

Turisti: ”Täällähän on kaikki kotimaiset merkit samassa kaupassa, eihän tällaista ole missään!


Noin 40 vuotias mies: ”Vaimolle etsin lahjaa. Sain vinkin, että osta mitä vain Nonista niin varmasti kelpaa!”
Tällaisia kommentteja on kuultu Oulussa sijaitsevassa Non Boutiquessa. Koska kesä houkuttelee lomailemaan ja matkustamaan uusiin paikkoihin Suomessa, päätimme tehdä juttusarjan kesälomien kunniaksi ihastuttavista kivijalkamyymälöistä eri puolelta Suomea. Olemme valikoineet tarkoin kyseiset myymälät, jotta ne tukisivat myös AstuButiikkiin.fi-sivuston arvomaailmaa ja jotta niissä olisi sellaisia tuotteita, joita nykyiset asiakkaamme arvostavat. Kenties sinäkin olet suunnitellut lomareissua, ja mietit matkakohteita vielä? 

Lähde seuraamaan juttusarjaamme kivijalkamyymälöistä. Ensimmäisenä juttu kertoi putiikki Taruliinasta, ja tässä jutussa käymme Non Boutiquessa Oulussa. Jatkoa seuraa ainakin neljän muunkin kivijalkamyymälän osalta kesä-heinäkuun aikana! Oululaisessa Non Boutiquessa myydään naisten vaatteita, koruja, kenkiä, laukkuja ja pussukoita. Miehille on saatavana KIKSin huppareita ja takkeja. Non Boutique tarjoaa asiakkailleen korkeatasoista kotimaista muotoilua: "Edustamamme tuotteet suunnitellaan Suomessa ja monet tuotteet myös valmistetaan alusta loppuun suomalaisena käsityönä. Osa tuotteista valmistetaan esimerkiksi Virossa perheyrityksissä tai pienissä tehtaissa." kertoo Tiina Non Boutiquesta.

Putiikille on tärkeää, että sen edustamien tuotteiden valmistusprosessi kestää päivänvalon. Eettisyyden lisäksi toinen tärkeä arvo on ekologisuus. Monet putiikissa myytävistä tuotteista on valmistettu kierrätys- tai tehtaiden ylijäämämateriaalista. Ns. uusissa materiaaleissa luonnonmateriaaleista käytetyin on luomupuuvilla.


”Kannustan asiakkaitamme ostamaan harkiten ja harvoin, mutta panostamaan silloin kotimaisuuteen, laatuun ja ajattomuuteen. Silloin vaatteesta on iloa vuosiksi eteenpäin ja tuleepa samalla tukeneeksi myös suomalaista pienyrittäjyyttä”, Tiina kertoo ajatuksistaan.

Non Boutiquessa on Suomen laajin valikoima kotimaisten suunnittelijoiden tuotteita; eri tuotemerkkejä on noin 60. Putiikin tiloissa työskentelee myös vaatesuunnittelija Katja Iljana. Omien KIKS-tuotteiden lisäksi Katja suunnittelee ja valmistaa mittatilaustöitä.


Non Boutiquesta löydät seuraavia tuotemerkkejä, jotka ovat myös AstuButiikkiin.fi-sivustolla mukana: KIKS, Second Chance, Mirka Pukine, Funky Homo sapiens, Lempiväri ja Mariel Design.

Ja tähän vakioasikkaan kommenttiin on mukava lopettaa tämä juttu: ”En mä nykyään enää muualta osta vaatteita.”


Non Boutiquen verkkosivut: www.nonboutique.fi
Osoite: Pakkahuoneenkatu 5 90100 Oulu
Kesän aukioloajat: ma-pe 11-17 la 11-15
Jutun kuvat on saatu Non Boutiquelta jutussa käytettäväksi.

2 kommenttia:

 1. Heissan!

  Tosi hieno idea esitellä liikkeitä!
  Kesällä on ihan parasta, kun ajelee jossain päin Suomea ja löytää jostain pikkupaikasta liikkeen, missä piipahtaa. On ihan mahtavaa huomata, että se vanha kunnon kaauppiastaika elää vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta :) Toivon mukaan juttusarja innostaa myös käymään yhä enemmän näissä pikkuputiikeissa :)

   Poista