perjantai 4. huhtikuuta 2014

Vaatevallankumous ja Risako

Viime viikon maanantaina kirjoitin Vaatevallankumouksesta, ja kuinka se on lähellä kaikkien butiikkilaisten sydäntä. Siksi ajattelimmekin kertoa seuraavien viikkojen aikana esimerkinomaisesti muutaman AstuButiikkiin.fi-sivustolla mukana olevan tuotemerkin vastuullisuudesta - ja mitä Vaatevallankumous merkitsee heille. Viime viikolla Vuoriortta ja Loru kertoivat, miten ja mistä heidän tuotteensa valmistetaan. Tänään on vuorossa mm. laukkuja ja pussukoita valmistava Risako, jonka tuotannosta ja ajatuksista kertoo Heidi Keskitalo.Mistä materiaaleista tuotteesi valmistetaan?


"Käytän tuotteissani kierrätettyjä materiaaleja: Pitsituotteiden pitsit on kierrätettyjä pöytäliinoja ja verhoja, jotka on käsin virkattuja. Näin ollen jo pelkästään pitsissä näkyy virka-ajan kädenjälki. Taustalla oleva musta kangas on uutta tukevaa puuvilla, jotta laukusta tulisi mahdollisimman kestävä. Vuorikangas on kierrätettyä puuvillakangasta, joka on aiemmin ollut liina tai verho. Pieniä metalliosilla ei valmisteta Suomessa, joten ne tulevat kaikki ulkomailta. Pitsit ja vuorikankaat on kaikki etsitty kirpputoreilta tai ne on ystäviltä saatuja. Pienistä palasista syntyy siis Risakon pitsituotteet. 


Risakon kosmetiikkapussit valmistetaan kaupan ulkomainoksista, eli isoista banderolleista jotka ovat olleet esimerkiksi kaupan ulkoseinässä kiinni. Nämä sesongeittain vaihtuvat banderollit ovat yksi suurimmista jätteen synnyttäjistä näille yrityksille. Houkuttelevan, iloiset banderollit sopivat kosmetiikkapusseihin täydellisesti."

Kerro tuotteiden valmistumisprosessista.
"Kaikki valmistus tahahtuu Risakon omissa työtiloissa Pietarsaaressa. Ompelijoita on vaihtelevasti yhdestä kolmeen."

Mitä ajatuksia Vaatevallankumous sinussa herättää?

"Vaatevallankumous on hieno asia herätellä kuluttajia tarkistamaan omia vaatteita, missä ja miten ne on valmistettu! Omilla pienillä valinnoilla voi oikeasti vaikuttaa vaateteollisuuden suuntaan."

Risakon tuotteet löydät tietenkin AstuButiikkiin.fi-sivuilta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti