torstai 24. huhtikuuta 2014

KIKS ja Vaatevallankumous

Tänään vietetään Vaatevallankumousta! Päivä, joka on lähellä kaikkien butiikkilaisten sydäntä! 

Viime viikkojen aikana Vuoriortta, Loru, House of Simone, Risako, design palet ja Ideakoru ovat kertoneet esimerkinomaisesti, miten ja mistä heidän tuotteensa valmistetaan - ja mitä Vaatevallankumous merkitsee heille. Tänään juttusarja päättyy aikuisten vaatteita valmistavaan KIKSiin, jonka tuotannosta ja ajatuksista kertoo Katja Iljana.
Mistä materiaaleista tuotteesi tehdään? Missä kankaat valmistetaan?

"KIKS-tuotteet tehdään täysin kierrätys- ja ylijäämämateriaalista - ainoastaan ompelulangat, mahdolliset tukikankaat ja osa vetoketjuista ja muista lisätarvikkeista ostetaan uutena. KIKS '14 -malliston tuotteissa on muun muassa Valvillan ja Finlaysonin valmistamia vanhoja suomalaisia kankaita ja toisaalta suomalaisen PureWasten Aasiassa valmistamaa 100% kierrätettyä trikoota. Yksittäisten kierrätyskankaiden alkuperämaata ei sen sijaan usein ole mahdollista selvittää."

Kuka tuotteet ompelee/valmistaa? Missä?

"KIKSin suunnittelijana minä kaavoitan, leikkaan ja ompelen tuotteet. Kiireapuna on lisäksi käytetty erästä oululaista ompelijaa, ja toivon mukaan jatkossa voitaisiin työllistää paikallista ompelijaa/ompelijoita enemmänkin."

Mitä Vaatevallankumouksen ajatukset tuovat sinulle yrittäjänä mieleen? Mitä ne merkitsevät sinulle?

"Toivotan lämpimästi tervetulleeksi tällaiset tempaukset ja teemapäivät! Surullisena olen seurannut sivusta ja kokenut myös omakohtaisesti kuinka suomalainen vaatesuunnittelu ja -valmistus ja etenkin alan kivijalkakauppa on koko ajan ahtaammalla - huolimatta kuluttajien tietoisuuden lisääntymisestä
ja ekologisten ja eettisten arvojen noususta. Omassa yrityksessäni tämä on näkynyt niin, että muutamat jälleenmyyjät ovat joutuneet lopettamaan putiikkinsa ja sisäänostoissa ollaan nykyään todella varovaisia.


KIKSin työhuonemyymälä sijaitsee suomalaista designia myyvän Non Boutiquen tiloissa, ja aiomme osallistua Vaatevallankumoukseen kurkkaamalla vaatteiden sisään paitsi konkreettisesti, myös jakamalla tietoa putiikin kymmenistä vaatemerkeistä ja tekijöistä ja materiaaleista niiden takana."

KIKSin kuvissa näkyvät uuden kevät- ja kesämalliston tuotteet löydät tietenkin AstuButiikkiin.fi-sivuilta, ja Vaatevallankumouksesta löydät lisää infoa Vaatevallankumouksen nettisivuilta!

Ja muistathan, että tänään puetaan nuttu nurin ja vaaditaan vaateteollisuudelta vastuullisuutta! 

#insideout #vaatevallankumous

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti