sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Ideakoru ja vaatevallankumous

Viime viikkoina olen kirjoittanut Vaatevallankumouksesta, ja kuinka se on lähellä kaikkien butiikkilaisten sydäntä. Vaatevallankumoustahan vietetään siis tulevana torstaina 24.4.2014, jolloin tulee kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun Plaza Rana -tehdasrakennus romahti Bangladeshissa. 1 133 ihmistä kuoli ja monet loukkaantuivat:

"Vaatevallankumouksessa ihmiset eri puolilla maailma näyttävät, että me haluamme vaateteollisuudelta lisää vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä. Me kysymme vaateteollisuudelta “Who Made Your Clothes”, eli kuka teidän vaatteenne tekee, ja osoitamme, että haluamme tietää. Kampanjaan osallistuu tuhansia ihmisiä ainakin 54 eri maassa."

Vaatevallankumouksen nimissä haluamme tietenkin kertoa, että AstuButiikkiin.fi-sivuilla olevat vaatteet on valmistettu vastuullisesti ja olemme kertoneet esimerkinomaisesti AstuButiikkiin.fi -sivustolla mukana olevista tuotemerkeistä Vuoriortan, Lorun ja Risakon, design paletin ja House of Simonen vastuullisuudesta. Tähään vuorossa on Ideakoru, jonka uutuustuotteesta, Ideamekosta, kertoo Maarit Naakka.Mistä materiaaleista Ideamekkosi tehdään? Missä kankaat valmistetaan?

"Vaatteet tehdään hotellin hyvälaatuisista pussilakanoista, jotka olisivat menneet roskiin, ellei kollegani olisi kysynyt mahdollisuutta ottaa ne uusiokäyttöön pesulan omistajalta."

Kuka tuotteet ompelee/valmistaa? Missä?


"Värjään kankaat itse ja kollegani, käsityöyrittäjä naapurikunnasta 
ompelee ne mekoiksi."

Mitä Vaatevallankumouksen ajatukset tuovat sinulle yrittäjänä mieleen?

"Oma ikäluokkani ompeli usein itse vaatteet. Siihen aikaan oli myös paljon kotimaisia vaatealan yrittäjiä. Vaatteita ei ostettu joka 
viikko ja satsaus oli paljon suurempi kuin nykyisin, jolloin 
halpaketjumyymälöistä saa pienellä rahalla vaatteen.


Olin viime vuonna New Yorkin muotimessuilla Paloni -liikkeen Pop up -kauppaa rakentamassa ja avaamassa. Yhtenä päivänä oli iso mielenosoitus vaatehalpaketjuja vastaan. Se oli kuitenkin melko pieni tapahtuma koko sen valtavan shown liepeillä. Huonoa omaatuntoa ei tarvinnut potea, koska Paloni -liike liputtaa kestävän kehityksen ja kierrätyksen puolesta. Toivoin kovasti siellä, että rauhanomainen mielenosoitus olisi poikinut jotain, ainakin keskustelua.

Olen kouluttautunut myös luontokartoittajaksi. Luonto on ollut minulle koko elämässäni erittäin merkittävässä osassa. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän minua huolestuttaa maapallon tila. Moni miettii, että yksi ihminen ei voi tehdä mitään. Olen eri mieltä: pienillä valinnoilla on merkitystä!"


Ideakorun tuotteet sekä Ideamekon löydät tietenkin AstuButiikkiin.fi-sivuilta, ja vaatevallankumouksesta löydät lisää infoa Vaatevallankumouksen nettisivuilta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti