tiistai 15. huhtikuuta 2014

House of Simone ja vaatevallankumous

Viime viikkoina olen kirjoittanut Vaatevallankumouksesta, ja kuinka se on lähellä kaikkien butiikkilaisten sydäntä. 

Olemme jo kertoneet esimerkinomaisesti AstuButiikkiin.fi -sivustolla mukana olevista tuotemerkeistä Vuoriortan, Lorun ja Risakon ja design paletin vastuullisuudesta. Tähään vuorossa on House of Simone, jonka materiaalien lähteistä, tuotteiden synnystä ja ajatuksista vaatevallankumousta kohtaan kertoo Pia Temisevä. "House of Simone syntyi kauniista materiaaleista, jotka eivät enää kelvanneet alkuperäiseen käyttöönsä; nahkavaatteista ja kapiopitseistä. Niistä syntyi ensimmäinen, edelleenkin tuotannossa oleva tuote - Pitsi-nahkaranneke.

Nyt, kolme vuotta myöhemmin tuotemerkkejä on kaksi; 

House of Simone koru- ja asustemallisto, joka valmistetaan kasviparkitusta naudanvuodasta vanhoilla työmenetelmillä käsin pakottamalla ja värjätään musteilla maalaamalla.

HoS on kasvava mallisto asusteita ja apuvälineitä tablettitietokoneelle. Tablet Strap by HoS osat ovat kierrätettyä, sekä vaateteollisuuden ylijäämänahkaa, jalkineteollisuuden ylijäämänahkaa ja kuminauhaa.

Molemmat tuotemerkit suunnitellaan ja valmistetaan käsityönä Suomessa, Pirkanmaalla. House of Simone mallistosta puolet materiaalista on kierrätysnahkaa (pehmeät osat) ja puolet kasviparkittua vuotaa (pakotetut osat, suurelta osalta ylijäämämateriaalia). Koruihin ja asusteisiin kasviparkitun nahkan ostan suutarien ylijäämistä ja jämäpaloista. Suurimpiin kappaleisiin (nahkamaskit esim) ostan vuodittain Suomalaisten suutarien omistamalta Nahkakunnalta (tämä ei siis kierrätettyä tai ylijäämää). Pehmeä pukinenahka on osittain nahkavaatteista purettua, osittain ostan vaateteollisuuden jämäpalaa.
 
HoS malliston Tablet Strap by Hos on kierrätys- ja ylijäämämateriaalia 95% tuotteesta (kuminauha, sirkat, liima, lanka uutta materiaalia). Tablet Strappien nahka tulee pieneltä osalta puretuista nahkavaatteista, suurin osa vaateteollisuuden ylijäämäpalaa (ostan peräkärryllisen kerrallaan) ja Suomalaista poronnahkaa, joka ei laadultaan (arpista, repeytynyttä) kelpaa vaateteollisuudelle.

Vaatevallankumous tuo toivottavasti tavallisen kuluttajan tietoisuuteen pukeutumisen alkuperän ja saa miettimään kertakäyttökulutuksen todellista hintaa."

House of Simonen tuotteet löydät tietenkin AstuButiikkiin.fi-sivuilta, ja vaatevallankumouksesta löydät lisää infoa Vaatevallankumouksen nettisivuilta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti