perjantai 28. maaliskuuta 2014

Vaatevallankumous ja Vuoriortta

Maanantaina kirjoitin Vaatevallankumouksesta, ja kuinka se on lähellä kaikkien butiikkilaisten sydäntä. Siksi ajattelimmekin kertoa seuraavien viikkojen aikana esimerkinomaisesti muutaman AstuButiikkiin.fi-sivustolla mukana olevan tuotemerkin vastuullisuudesta - ja mitä Vaatevallankumous merkitsee heille. Vaatevallankumouksen nimissä keskitymme ainakin näin aluksi vaatteisiin, asusteisiin ja koruihin. Ensimmäisenä esittelyssä on Vuoriortta, jonka vastuullisuudesta kertoo Anni Orttenvuori-Ganter:

"Vuoriortta-mallistoa rakennetaan suurella uskolla ja rakkaudella suomalaiseen osaamiseen. Yhden Adrian-tuotteen takaa löytyy jopa 6 suomalaisen yrittäjän kädenjälki! Koko Vuoriortta-mallistolle on myönnetty Suomalaisen työnliiton arvostettu Avainlippu-merkki.

Vaatteen valmistukseen kuuluu monta tuotantovaihetta. Vuoriortan tuotantovaiheet tapahtuvat pitkälti Suomessa, tuntemiemme ihmisten käsissä! Saksasta tuotu luomupuuvilla neulotaan kankaaksi Orivedellä, josta se siirtyy sisareni koulukaverin Outi Saariston käsinpainatettavaksi Hämeeseen. Itseleikatut kankaat ompelee Erja Frisk ompelustudiossaan. Niinikään Vuoriortan sukat neulotaan Suomessa, sukkatehtaassa, jonka tunnen opiskeluajoiltani. Jopa hintalappumme käsinstanssataan Suomessa. Pakkausmateriaalimme ovat kotimaista kierrätyskartonkia ja ekopusseja.

Vaatevallankumous saa minut tuntemaan suurta ylpeyttä siitä, että Vuoriortta-tuotteet ovat Suomessa, osaavien aikuisten käsissä valmistuneet. Haluamme tehdä rentoja vaatteita rennolla otteella - mutta ei missä vain eikä miten vain. Jos tuote on halpa, miksi näin on."

Vuoriortan tuotteet löydät tietenkin AstuButiikkiin.fi-sivuilta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti