maanantai 31. maaliskuuta 2014

Vaatevallankumous ja Loru

Viime viikon maanantaina kirjoitin Vaatevallankumouksesta, ja kuinka se on lähellä kaikkien butiikkilaisten sydäntä. Siksi ajattelimmekin kertoa seuraavien viikkojen aikana esimerkinomaisesti muutaman AstuButiikkiin.fi-sivustolla mukana olevan tuotemerkin vastuullisuudesta - ja mitä Vaatevallankumous merkitsee heille. Viime viikon perjantaina Vuoriortta kertoi, miten ja mistä heidän tuotteensa valmistetaan. Tänään on vuorossa lasten vaatteita valmistava Loru, jonka tuotannosta ja ajatuksista kertoo Susanna Toivanen."Lorun lastenvaatemallisto valmistetaan kokonaisuudessaan puuvillasta.  Käytän mahdollisuuksien mukaan kierrätysmateriaaleja ja muiden kotimaisten yritysten ylijäämämateriaaleja. Uudet kudoskankaat tulevat EU.n alueelta; yksiväriset puuvillat pääasiassa Itä-Euroopasta ja kuviolliset Portugalin tai Turkin (EU:n puoli) kangastehtailta. Lorun käyttämä puuvillatrikoo kudotaan Suomessa, Harju Oy:n trikootehtaalla.

Lorun vaatteiden ompelu tapahtuu kokonaan Suomessa. Joko omassa pienessä kotistudiossa Helsingissa, pienessä yhden naisen yhteistyöompelimossa Sastamalassa (Ompelupalvelu Waecci) tai Kimperi Factoryssä Jyväskylässä.

Tovon, että Vaatavallankumous herättää ihmiset ajattelemaan kuka ja missä vaatteet valmistetaan. Toivon kampanjan herättävän keskustelua vaatteen hinnasta ja miettimään, mitä vaatteen valmistus reiluissa olosuhteissa maksaa. Toivon kampanjan selventävän ihmisille, mitä tarkoittaa laadukas vaate ja miten kaupassa voi tunnistaa laadukkaan vaatteen. 

Suomessa käytetään maailman mittakaavassa vähän rahaa vaatteisiin, mutta toivoisin että tämän kampanjan myötä yhä useampi asiakas tiedostaisi, että omilla valinnoilla voi oikeasti vaikuttaa moneen asiaan. Asiakas voi vähentää tekstiilijätteen määrää ostamalla vain laadukkaita vaatteita ja vaikuttaa myönteisesti työllisyyteen ostamalla oikeasti kotimaisia vaatteita. Asiakas voi vaikuttaa persoonallisten tuotteiden olemassaoloon ostamalla vaatteita käsityöyrittäjiltä. Ja niin edelleen."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti