maanantai 24. maaliskuuta 2014

Tulossa: Vaatevallankumous!
24.4.2014 on kulunut tasan vuosi siitä, kun Rana Plaza -tehdasrakennus sortui Bangladeshissa ja yli 1100 vaatetehtaan työntekijää kuoli. Siksi 24.4.2014 vietetään Vaatevallankumousta, jonka tavoitteena on näyttää muotiteollisuudelle, kuinka monet suomalaiset arvostavat vaatteissaan jotain ihan muuta kuin halpoja hintoja ja nopeasti vaihtuvia sesonkeja. 

Myös itse seurasin viime kevään uutisointia Bangladeshista luu kurkussa, ja lupasin itselleni, ettei tämä jää tähän. Päätin tehdä hommia entistä enemmän, jotta saisin palveluni AstuButiikkiin.fi pystyyn - ja sillä uuden näkyvyyspaikan suomalaisille yrityksille, joiden tuotanto tapahtuu taatusti reiluissa olosuhteissa, ilman lapsityövoimaa taikka pelkoa turvallisuudesta työpaikalla. Vaatevallankumoukseen osallistuminen onkin minulle, mutta nopean kyselykierroksen perusteella monelle muullekin butiikkilaiselle sydämen asia. Siksi pistän tietenkin omat panoksensa peliin Vaatevallankumouksen näkyvyyden puolesta tiedottamisessa - ja porukalla mietimme parhaillaan, keksittäisiinkö jotain ekstraa tapahtuman ympärille!


Kansainvälisen kampanjan teema on: Who made your clothes? Kampanja huipentuu Vaatevallankumous-teemapäivään 24. huhtikuuta. Ihmiset ympäri maailman osallistuvat kampanjaan pukemalla tahallaan jonkun vaatteen päälleen nurinpäin (#insideout), ottamalla itsestään kuvan ja jakamalla sitä sosiaalisessa mediassa. Kampanjan järjestäjät innostavat ihmisiä myös lähettämään kuvan sille vaatemerkille, jonka vaate heillä on päällään nurinpäin, ja kysymään valmistajalta tietoa siitä, kuka vaatteen on tehnyt. 

Seuraa ja osallistu teemapäivään sosiaalisessa mediassa facebookissa tai twitterissä sekä hashtageillä #vaatevallankumous, #insideout ja #fashionrevolution! Myös me osallistumme näillä foorumeilla - ja todennäköisesti myös instagrammissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti