lauantai 8. helmikuuta 2014

Suomen olympiajoukkueelle korut Ideakorulta!

Suomen olympiajoukkue on saanut Sotshin Olympialaisissa Ideakorun suunnittelemat ja toteuttamat korut.  ”Tämä on varsinainen huipentuma Ideakorun 10-vuotis-taipaleelle”, kiittelee Maarit Naakka. Muutamat lamat ja laskusuhdanteet nähnyt Ideakoru kertoo, miten tähän päästiin.

Ideakorun Sochin olympilaisjoukkueelle suunnittelema ja toteuttama koru.
.
Maarit perusti käsitöihin keskittyvän yrityksen jo vuonna 1992 maatilan yhteyteen, mutta laman jälkeinen aika ei ollut otollinen. Maarit siirtyi Harjavallan yrittäjien kehityshankkeen vetäjäksi, mutta käsillä tekeminen ja oma yritys kytivät kuitenkin seuraavat 10 vuotta taustalla:

”Hankkeen aikana pohdin, miten Harjavallan matkailullista vetovoimaa voisi lisätä. Harjavallassa on ainutlaatuinen Emil Cedercreutzin museo. Kotioveensa Emil on naulannut tekstin MEMENTO VIVERE (Muista elää). Se on Goethen latinankielinen lausahdus. Teksti on ollut paikallaan sata vuotta ja edelleen se puhuttelee.”

Siitä ajatus lähti, ja vuonna 2004 syntyi Ideakorun ensimmäinen korusarja Goethen tekstillä:

”Sarjaan kuului rannerengas, iso ja pieni laatta, korvakorut sekä solmioneula. Sarja on edelleen tuotannossa ja lause on suosituin, vaikka paljon koruja tehdään nyt myös asiakkaan omalla tekstillä.”

Ideakorun ensimmäiset tuotteet syntyivät Goethen latinankielisellä lausahduksella MEMENTO VIVERE (Muista elää). Nykyään koruja tehdään paljon myös asiakkaiden omilla teksteillä.


.
Tilakoristeet, kurssit ja luontoselvitykset jäivät pikkuhiljaa taka-alalle, ja korut veivät mennessään. Maaritista tuli myös täyspäiväinen yrittäjä. Nyt Ideakorun valikoima on laajentunut, ja käsittää esimerkiksi myös kierrätysmateriaaleista valmistettuja koruja.

Määrätietoinen työ ja aherrus johtivat joulun 2013 alla hienoon palkintoon. Suomen Olympiakomiteasta otettiin Maarit Naakkaan yhteyttä. Komitea toivoi Ideakorulta koruja, jotka jaettaisiin koko Suomea edustavalle Sochin joukkueelle sekä paralympialaisiin 2014 osallistuville!

Ideakorun tuotteita löydät lisää täältä: klik!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti