tiistai 3. joulukuuta 2013

Vanhan Rauman fiilistelyä

Vanhan Rauman Raatihuone jouluisessa asussa. Kuvaaja: Mikko Uussaari.

Ensin viikon maanantaina koittaa tämän äidin vapaapäivä, ja siskomme kanssa suuntaamme Ulvilan vanhalle nahkatehtaalle Butiikkien POP UP Joulumyymälään - ja matkalla käymme Vanhassa Raumassa. Olen innoissani!

Vanhassa Raumassa käydään ainakin TaruLiinan kaupassa, jossa on tuotteita myös sellaisilta butiikkilaisilta, joiden tuotteita ei ole POP UP:ssa; ainakin kesällä sieltä löytyi Belovedin lusikkatuotteita, jotka varmasti ihastuttavat lahjan saajaa - sekä Nousevan Myrskyn tuotteita. Kenties lahjojen lisäksi myös jotain jouluista koristetta kotiin...?

Ostosten jälkeen nautiskellaan Cafe Salissa kahvit kera jonkin herkun vanhaa henkivän rakennuksen suojissa - ja ikkunasta voidaan ihailla samalla joulutorin tohinaa - ja kenties poiketaan sielläkin, ainakin fiilisestelemässä.

Kuvat: TaruLiina ja Cafe Sali.Turkulaisena tietenkin koen, että Turku on kaunis joulukaupunki - varsinkin silloin, kun on lunta maassa. Joulurauhan julistus Vanhalla Raatihuoneella tuo joulun ainakin meidän kotiin.

Mutta myös muut pienet ja vanhaa henkivät kaupungit ja kaupunginosat ovat joulun alla pienen lumikerroksen verhoamana ihanan jouluisia. Vanha Rauma siis varmasti yksi näistä, mutta myös esimerkiksi Porvoo voisi olla tutustumisen arvoinen. Tästä tulikin mieleen, että joululomalla voitaisiin perheen voimin vierailla siellä - vaikka vain päiväretkellä. Hankokin voisi olla kaunis, mutta en onnistunut löytämään kuvia sieltä.

Mikä kaupunki on sinun mielestäsi kaunein jouluna? Missä piipahtaa lyhyellä lomareissulla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti