torstai 14. marraskuuta 2013

8 yötä lahjavalvojaisiin...


... ja sen kunniaksi Heidi Risakosta kertoo tarinan laukuistaan:
"Minulla oli ongelma, nimittäin laukku! Opiskellessa paras laukku oli tietysti reppu; sinne mahtui kaikki ja se oli helppo kantaa kaikkialle mukaan. Mitään muuta kassia tai laukkua en edes omistanut, koska ne olivat aina väärän kokoisia tai väärän värisiä tai niissä oli liikaa tai liian vähän taskuja. Halusin ostaa sievän ja käytännöllisen käsilaukun ja lopulta ostinkin olkalaukun, joka oli lähes yhtä iso kuin reppu. Toivoton tapaus, ei yhtään järkevää käsilaukkua. Ja olihan olkalaukku kätevä, kun lapset (3 kpl) olivat pieniä. Kaikki vaihtovaatteista vaippoihin ja ruokiin kulki niissä mukaan. Nyt vaippaikäisiä ei enää ole. Mutta on syntynyt uusi lapsi, nimittäin oma yritys.

Kesällä 2012 löysin hienon käsilaukun kehikon ja sain idean tehdä farkkujen takataskusta käsilaukun itselleni. Ihan vain kokeeksi, jos vaikka se olisi se täydellinen käsilaukku. Siitä tuli hauska ja silti aivan arkinen käsilaukku. Tein siihen myös irrotettavan olkahihnan, niin jopa minä osasin sitä käyttää. Ja arvaatkos, siitä tuli minun paras käsilaukku ikinä! 

Niitä tein sitten vielä muutaman lisää, kunnes eräänä päivänä keväällä 2013 harmittelin kirpparilla, kuinka paljon löysin värikkäitä upeita käsin virkattuja pitsiliinoja. Halusin hyödyntää johonkin ja keksin kokeilla ensimmäisenä käsilaukkuni kaavaa. Useiden kokeilujen jälkeen pitsikäsilaukuistani on tullut hauska, värikäs ja haluttu. 

Kaikissa käsilaukuissa on värikäs ja ehkä yllätyksellinen vuorikangas, joka sekin on useimmissa kierrätettyä puuvillakangasta. Kaikissa on edelleen se puuvillainen olkahihna, joka tekee laukustani niin kätevän käyttää. 

Pitseistä jää usein reunapajoja, joista ei enää tule laukkua tai on laukkuun liian pieni.  Niinpä niistä syntyi samalla tekniikalla klipsikukkaro. Elävän pintansa ja värikkyytensä ansiosta kukkarot ilostuttavat ja ihastuttavat kaiken ikäisiä ihmisiä. Nämä pitsiset kukkarot ovat kooltaan sen verran isompia, että niihin mahtuu jopa puhelin mukaan ja kaikki kortit tietysti. Olen valmistanut myös asiakkaiden omista tunteita herättävistä liinoista heille käsilaukkuja ja kukkaroita. Näin pitsin tunnearvo säilyy ja pitsi saa uuden elämän olematta enää risa.

Laukkuongelma ei tietenkään täysin tällä ratkennut, vaan sitten pitikin saada vielä vähän isompi, siisti ja kestävä laukku. Se tulikin sitten nahkatakista, mutta se onkin sitten jo ihan uusi tarina…"

Risakon pitsikäsilaukut ja klipsikukkarot saat nyt Lahjavalvojaisten kunniaksi koodilla "Tarjous!" alennettuun hintaan: 

Käsilaukku 47€ (norm. 60€) + postitus 4€ - ja käsilaukkuun pääset tästä: klik!
Klipsikukkaro 21€ (norm. 24€) + postitus 3€ - ja klipsikukkaroon pääset tästä: klik!

Tarjous on voimassa 14.11.-21.11.2013!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti