maanantai 18. marraskuuta 2013

4 yötä lahjavalvojaisiin...

... ja sen kunniaksi Marica kertoo tarinan siitä, miten Melli EcoDesign syntyi:

"Pikkuinen esikoistyttäremme, lempinimeltään Melli, syntyi vuonna 2010 Kuopion yliopistollisessa sairaalassa erittäin pienenä keskosena jo neljä kuukautta ennen laskettua aikaa raskausviikolla 23. Hän painoi syntyessään vain 580 grammaa. Lääkärit arvioivat, että hänen mahdollisuutensa selvitä olisivat korkeintaan noin 20 prosenttia. Pieni Melli näytti kuitenkin olevansa sisukas keijukainen. Erittäin vaikean alkutaipaleen ja suurten vastoinkäymisten jälkeen hän pääsi kotiin viiden kuukauden ikäisenä painaen kolme kokonaista kiloa.

Mellin ollessa sairaalassa teimme kaikkemme helpottaaksemme hänen kipeää oloaan. Halusimme pukea hänet lämpöisiin, pehmeisiin ja mahdollisimman helposti puettaviin vauvanvaatteisiin. Tämä osoittautui hyvin haastavaksi, sillä niin pienelle keskosvauvalle oli vaikeaa löytää tarpeeksi pieniä ja käytännöllisiä vaatteita ekologisuudesta puhumattakaan. Pienen vauvan etuoikeus olisi ollut saada vain parasta suojaa hänen herkkääkin herkemmälle ohuelle iholleen. Olimme hyvin murheissamme tarjonnan puutteesta. Alle 40 cm kokoisia vaatteita emme löytäneet mistään.

Vuonna 2012 poikavauvan saatuani halusin pukea myös hänet pehmeisiin, herkälle iholle sopiviin ekologisiin vaatteisiin, sillä hänelläkin oli herkkä ja allerginen iho, kuten sisarellaan. Niinpä asiantuntijoiden avustuksella valmistui Melli-tyttäreni kunniaksi hänen nimeään kantava, herkälle iholle sopiva ekologinen ja kotimainen Melli EcoDesign -lastenvaatemerkki. Malliston vaatteiden luomupuuvilla on pehmoista lapsen ihoa vasten. Vaatteet myös näyttävät ja tuntuvat hyvältä lapsen päällä. Ylimääräisiä saumoja on karsittu ja suurimmasta osasta malliston vaatteista sekä tuotemerkkietiketti että kokolappu löytyvät harkitusti vaatteen ulkopuolelta. Malliston vaatteiden kokoluokitus on 36-140 cm.

Vaatteet on suunniteltu pitkäaikaista käyttöä ja pienten lasten herkkää ihoa ajatellen. Vaatteiden puuvilla on laadukasta ja kestävää GOTS-sertifioitua 100 % luomupuuvillaa. Vaatteissa ei käytetä viimeistelyaineita, jotta vaatteet olisivat mahdollisimman luonnonmukaiset ja ihoystävälliset pieniä käyttäjiä ajatellen. Vaatteet ovat käytännöllisiä tuplakokoja eli kahden koon vaatteita, mikä mahdollistaa niiden pidemmän käyttöajan. Kuosit ja värit sopivat sekä tytöille että pojille, joten vaatteita on helppo kierrättää eteenpäin lapselta toiselle. Jokaisella kuosilla on oma tarinansa ja niissä seikkailee usein pikkuinen Melli-pupunen.

Pienten keskosvauvojen vaatteet on suunniteltu erityisesti sairaalaoloihin sopiviksi: ne on helppo avata ja riisua sekä ovat vauvalle miellyttäviä käyttää muun muassa kanyyleiden ja saturaatiomittareiden kanssa. Keskosvauvojen vaatteet on valmistettu ilman sivusaumoja, etteivät ne painaisi pienen vauvan haurasta ja herkkää ihoa. Kokoja on saatavilla myös todella pienille keskosvauvoille koosta 36 cm alkaen. Keskosvauvojen tuotteet on mallisuojattu.

Melli EcoDesign -lastenvaatemerkki panostaa ekologisuuden lisäksi myös vahvasti kotimaisuuteen. Vaatteiden suunnittelu, kankaan valmistus ja painanta sekä ompelu tehdään Suomessa kotimaisia materiaaleja käyttäen. Vaatteille on myönnetty kotimaisesta tuotteesta kertova Avainlippu-merkki."

Melli EcoDesignin tuotteisiin pääset tästä: klik ja lisää näitä löytyy verkkokaupasta, johon pääset mm. näiden astubutiikkiin.fi-sivun kautta, tottakai ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti