maanantai 14. lokakuuta 2013

Ullakkotuotteiden tarina


Ullakkotuotteet tarjoavat kauniita tuotteita kodin arjen pyöritykseen; mm. patalappuja, tiskirättejä, lämpöpusseja. Arkisetkin tuotteet voivat olla kauniita, minkä Ullakko-tuotteet todistavat!
Ullakkotuotteet syntyivät Riitta-Leena Norbergin tehdessä kotimaisia pitkiä leffoja tuotantopäällikkönä ja apulaisohjaajana. Aluksi tarkoituksena oli vanhojen käsitöiden kierrätyksenä tehdyillä Uusi Pitkä Elämä -tuotteilla pitää perhe leivänsyrjässä kiinni elokuvatuotantojen välisinä aikoina. 

"Olin myös kehitellyt kartion mallisen patalapun, Kattilahatun, joita aluksi valmistin tilkuista ym. kierrätysmateriaaleista. Tuotteista juuri Kattilahatut myivät parhaiten ja niitä piti tehdä koko ajan lisää, muut uniikkituotteet joutuivat väistymään. Elokuvataustani johtuen tajusin myös mallisuojata ja rekisteröidä Kattilahatut heti alkuvaiheessa." Riitta-Leena kertoo alkutaipaleestaan.
Pari vuotta Riitta-Leena jaksoi pyörittää elokuvatuotantojen rinnalla käsityöyritystä. 

"Sitten tippui hanskat ja oli pakko miettiä lopetanko vai kasvanko. Hain Finveralta naisyrittäjälainaa, panostin Ullakko -tuotteisiin ja lopetin elokuvatyöt toistaiseksi."

Tämän jälkeen Ullakko -tuotteiden tuoteperhe on kasvanut, mallisto kehittynyt, tuotteita tullut lisää ja jäänyt pois. Haasteitakin on riittänyt:

"Haasteellisinta on ollut se, että melkein kaikki tulo on mennyt koko ajan kasvuun. Välillä varastot toisten tuotteiden kohdalla paisuivat liian suuriksi ja toiset oli varastosta loppu. Kantapään kautta on opittu paljon."
Ullakko -tuotteilla on jo lukuisia jälleenmyyjiä ympäri Suomen, oma kivijalkamyymälä, varasto, työhuone ja studio Lapinjärvellä. Oma verkkokauppa on toiminut alusta asti. Ullakko-tuotteita saa myös ulkomailta: "Japanissa niitä on ollut jo useita vuosia. Myös Itävallassa, Saksassa, Sveitsissä ja Ranskassa on jälleenmyyjiä; saksassa jopa parikymmentä."

Ullakko-tuotteita pääset selailemaan tarkemmin tästä: klik!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti