maanantai 21. lokakuuta 2013

Suomessa valmistetut vaatteet eettisiä

A-Studio Stream käsitteli viime viikon perjantaina erittäin tärkeää asiaa; minkälaisissa olosuhteissa vaatteita valmistetaan Aasiassa ja miten asiakas voi olla varma olosuhteista, joissa hänen ostamansa vaatteet valmistetaan.

Keskustelua kuunnellessa tuli välillä surullinen olo - ja välillä jopa kiukkuinen. Mutta paljon myös ilahduttavia kommentteja. Etenkin Tekstiili- ja muotialan ry:n Veli-Matti Kankaanpään seuraava ajatus vastasi hyvin myös palveluni ajatusmaailmaan:

"Mikseivät suomessa vaatteita valmistavat yritykset pidä enemmän ääntä omasta eettisyydestään? Koska tässä suhteessa voisi olla hyvin markkinointivaltti."

Vaikka Suomessa valmistettujen tuotteiden määrä onkin tällä hetkellä kolmen promillen luokkaa, voisi se olla myös enemmän, jos kysyntä olisi suurempi. Yleisöstä tulleiden twiittaukset puolsivat, että kysyntää eettisesti valmistetuille vaatteille on ja niistä ollaan valmiita maksamaan enemmän, mutta ollaan epävarmoja siitä, ovatko tuotteet varmasti valmistettu hyvissä olosuhteissa ja saako ompelija kunnon palkan työstään.

Vastauksena tähän Veli-Matti Kankaanpäätä mukaillen: Suomessa valmistetut vaatteet ovat varmasti valmistettu eettisesti hyvissä olosuhteissa! Ja astubutiikkiin.fi-osoitteessa niin vaatteet kuin muutkin tuotteet ovat valmistettu KAIKKI hyvissä olosuhteissa Suomessa.

Juttu näkyy vielä YLE Areenalla; käy ihmeessä kuuntelemassa tämä mielenkiintoinen keskustelu - klik!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti