sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Palargoniat talvilevolle!Oletteko te kokeilleet laittaa pelargonioita talvilevolle? Tai muita kesäkukkia?

Olin tänään jo heittämässä kukat roskiin, kun sitten kuitenkin päätin kokeilla talvehtimista. Googletin, mikä olisi paras keino talvehtia, ja neuvoja oli kahteen leiriin. Päätinpä siis kokeilla kumpaakin; osan otin ruukuista juurineen ja pistin pussiin + pimeään ja viileään talveksi. Osan pistin ikkunan äärelle jatkamaan kukkimistaan ja odottamaan talvea; syksymmällä nämäkin tosin pitäisi saada jo viileämpään paikkaan. Katsotaan, toimiiko jompi kumpi paremmin tässä taloudessa - vai kumpikin ;) 

Puhutaan paljon tavaroiden ja vaatteiden pitkäikäisyydestä, mutta kasvien osalta vielä vähän; miksei kesäkukkiakin katseltaisi enemmän kuin sen yhden kesän? Mitä mieltä olet? 

Itse ainakin tykkään entisaikojen säästövinkeistä, marttojen nikseistä ja sellaisista yksinkertaisista arjen ohjeista, jotka nykysukupolvella tahtovat jäädä helpon elämäntyylin tavoittelun jalkoihin. Meni minulta toki tunteroinen, kun näiden kanssa askartelin, mutta nyt ihana olo; raikas syyskeli piristi, odottava fiilis kukkien suhteen ja piha taas siisti pienen ruoppimisen jälkeen!

4 kommenttia:

 1. heippa, ilman muuta pelakuut talviunille ja maaliskuun alussa taas ikkunalle valoon kasvamaan! levänneet kukat kukkivat seuraavana kesänä hieman myöhemmin, kuin jos ostat uudet kukat, jotka jo valmiina kukassa. mutta on kiva, kun on usean polven kukkia! joka vuosi ne vaan yhtä kauniisti kukkivat. vähän eri aikaan jokainen. terv. jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä; toivon mukaan onnistun!

   Poista
 2. Kesäkukkien siemenet olen aina kerännyt ja ruusuja olen ihan ruukussa talvehdittanut pihalla. Etsin niille vain suojaisen paikan talon reunalta ja sa pakkaspeitto päälle, Viime vuonna yritin trumpettikukkaa saada talvehtimaan vintillä, mutta harmikseni kirvat päättivät tehdä tuhojaan. Kukka ei selvinnyt. Nyt olisi ulkona monta pelargoniaa jotka vielä täynnä nuppuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, itsekin jouduin ottamaan ne kauniisti kukkivina sisälle, mutta ehkä hyvä, sillä viime yönäkin oli jo kivasti pakkasta. Pitääpä joskus kokeilla ruusunkin kanssa samaa; ehkä ostan sellaisen ensi kesänä kuistille ;)

   Poista