torstai 3. lokakuuta 2013

Ideakorun tarina


Maarit Naakka päätyi korujen maailmaan sattumalta: "Monen monta vuotta minua oli puhututtanut viesti, jonka kuvanveistäjä Emil Cedercreutz oli naulannut taiteilijakotinsa ulko-oveen: Goethen lausahdus ”MEMENTO VIVERE” (Muista elää)! Vuosituhannen alussa tulin ajatelleeksi, että teksti voisi kulkea koruna jokaisen käyttäjän elämässä."Ja niin lause päätyi Maaritin suunnittelemiin koruihin mukaan. Vuosien ajan MEMENTO VIVERE on säilynyt tärkeimpänä Ideakorun koruissa. Pikku hiljaa asiakkaat ovat alkaneet toivoa myös omia henkilökohtaisia lauseita, lasten nimiä ja aforismeja, ja koruihin on tullut uusia ulottuvuuksia.

Sterlinghopea on Ideakorun tärkein materiaali, minkä lisäksi Maarit on mukaan myös kierrätetyn alumiinin. Materiaalin Maarit ostaa peltisepänliikkeen hukkapaloista. Ekologisuus on muutenkin vahvasti mukana korujen teossa: "Hopea puoltaa myös paikkaansa, sillä koru kulkee elämässä äidiltä tyttärelle. Siinä on muisto, sitä ei heitetä pois. Jos hopeaa meneekin hukkaan tai korusta haluaa luopua, se sulatetaan uudestaan ja kierrätetään tarkkaan." Maarit kertoo.Ideakorun korut ovat hyvin pelkistettyjä, hopeaan lyötyjä kirjaimia  -  yksinkertaisia ja selkeäitä.  Koruja on usein sanottu myös voimakoruiksi: "Kantajalleen tärkeä lause kulkee elämässä mukana ja siitä saa voimaa. Olen nauttinut työstäni, sillä saan usein olla lähettiläänä ja välikätenä ihmisten väliselle rakkaudelle ja ystävyydelle. Surussa tai elämän ankarassa koulussa korut ja niiden lauseet voivat antaa voimaa ja saan myöhemmin iloisia tervehdyksiä läheltä tai kaukaa maailman ääristä korujen kantajilta." Maarit kertoo työnsä iloisista hetkistä.

Korujen suunnittelussa, valmistuksessa ja markkinoinnissa on mukana Maaritin koko elämä: "Oma mieheni, lapseni, muistot menneestä elämästä ja edesmenneistä rakkaista. Tähän ikään mennessä kokemusta on karttunut ja olen opetellut rakastamaan elämässäni yksinkertaisia asioita ja erityisesti luontoa." Aiemmassa elämässään Maarit oli mm. luontokartoittaja: "Metsässä liikkumisesta jäi kehooni ja sieluuni sellainen muisto, jota en halua kadottaa. Pyrin myös jättämään täältä lähtiessäni jälkeeni mahdollisimman pienen jalanjäljen. Elämä on tässä, MEMENTO VIVERE."

Jutun kuvissa Ideakorun tuotekuvia. Ideakorun tuotteita pääset tilaamaan tästä: KLIK!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti