tiistai 29. lokakuuta 2013

24 yötä lahjavalvojaisiin...

... ja sen kunniaksi julkistamme ensimmäisen luukun ja ensimmäisen tarinan. Tarinassa yhdistyvät joulun värit; punainen ja valkoinen - sekä piparminttu. Tarinan kertoo Heidi Hovi Mutkutista:


Olin juuri aloittanut saippuakauppiaana, päässä surisi lukemattomia saippuaideoita, joita kokeilla ja toteuttaa muiden iloksi. Haluan tehdä luonnonläheisiä, hauskoja ja ilahduttavia tuotteita - tuotteita joista tulee tunne: "Mutku mie haluun!" Tästä lausahduksesta Mutkutti saikin nimensä.

Samoihin aikoihin ystäväni oli saanut joululahjaksi piparminttusaippuan, joka ei kestänytkään käytössä hurmaavasta ulkonäöstään ja tuoksustaan huolimatta. Sain häneltä kehotuksen kehitellä oma piparminttusaippuani. - No mikä jottei, ja ryhdyin toimeen!

Tässä saippuassa yhdistyvät pirteä leikkisyys ja reipas eteerisen piparminttuöljyn tuoksu. Piparmintun eteerinen öljyn sanotaan helpottavan päänsärkyä ja pahoinvointia sekä viilentävän ja avaavan hengitysteitä. Onko tässä flunssaiselle täydellinen suihkusaippua? Polka käy koko vartalolle, WC-tiloihin tuo raikkaan tuoksun käsienpesun yhteydessä - ja suihku- ja saunasaippuana pääsee oikeuksiinsa. Tuoksuttomista saippuoista pitäville Polka-saippuasta on myös tuoksuton versio.

Onko käsintehty saippua Sinulle uusi juttu?

Mutkutin saippuat tehdään kylmämenetelmällä, jossa lämpimät kasvirasvat ja lipeäliuos sekoitetaan keskenään, lisätään "mausteet" ja kaadetaan saippua muottiin. Kammottaako ajatus lipeällä tehdystä saippuasta? Ei huolta, sillä ilman lipeää ei ole saippuaa - jokainen saippuareseptimme on tarkastettu EU:n vaatimusten mukaisesti ja ne kypsytetään reilun kuukauden ajan valmistuksen jälkeen. Tänä aikana lipeä neutralisoituu samalla, kun se saippuoi rasvan, eikä valmiissa saippuassa ole enää lipeää.

Tiesitkö, että jos tuotteen valmistuksessa on käytetty lipeää, se merkitään ingredients -luetteloon "Sodium"-nimikkeellä. Esimerkiksi rypsiöljy on saippuoituna Sodium Rapeseedate. Mutkutti muuten käyttää saippuoissaan paikallisen tuottajan rypsiöljyä. Vilkaise esimerkiksi hammastahnatuubiisi - sieltäkin luultavasti löytyy inciluettelosta merkintä Sodium.

Siinä siis lyhyt tietoisku käsintehdyn saippuan valmistuksesta!
Polka-saippuassa massa jaetaan kahtia, värjätään toinen osa punaiseksi ja toinen valkeaksi. Tämän jälkeen massaa kaadetaan vuoron perään muotiin ja näin saadaan Polkan karkkimainen ulkonäkö!

Nyt haluankin antaa Butiikin asiakkaille tutustumistarjouksen alekoodin muodossa kauppaani! Syötä tilauksen yhteydessä koodi "MIEHALUUN" niin saat ostoskorin loppusummasta pois -15% (koodi voimassa 29.-31.10.2013). Mutkutin tuotteet löydät tästä: klik!

Polka-saippua on mukana Lahjavalvojaisissa Mutkutin muiden etujen kera ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti