keskiviikko 30. lokakuuta 2013

23 yötä lahjavalvojaisiin...

... ja sen kunniaksi, julkistamme toisen luukun ja toisen tarinan. Tarina tulee Lapista, valkoisesta Joulumaasta, jossa Petteri Punakuono ja Niko Lentäjänpoika elävät.
Petteri ja Niko pudottavat sarviaan muiden lajitoveriansa tapaan aina kerran vuodessa. Pudonneen kruununsa tilalle he kasvattavat joka vuosi uudet sarvet. Kun sarvet ovat saavuttaneet täyden mittansa, porot kelovat sarvensa - eli hankaavat sarvet nahattomiksi puun kylkeä vasten.

Pohjoisen ihmiset ovat kautta aikojen keränneet irronneet sarvet hyötykäyttöön. Sarvet ovat yhä edelleen tärkeä materiaali erilaisissa käsitöissä, kuten puukkojen koristeissa ja käyttöesineissä. Poronsarvesta syntyy myös kauniita nappeja, sormuksia ja muita koruja. Lapissa toimiva Oda K Jussakasta käyttää myös koruissaan sarvenkappaleita muiden luonnonläheisten materiaalien joukossa: "Ne voivat olla helmimäisiä paloja, sarvennokkia eli sarvenkärkiä tai vaikkapa pyöreitä renkaita. Näin Jussakan koruissa on mukana osa Lapin luontoa ja vanhaa käsityöperinnettä nykyaikaan sovellettuna." 


Lähetämme Petterille ja Nikolle terveisiä Lappiin ja samalla teille iloisia tarjousuutisia; Jussakan kaikki kaulakorut, joissa on poron sarvea mukana, ovat loppuviikon 15 prosentin alennuksessa. Ja tietenkin näitä uniikkeja Jussakan koruja löydät myös Lahjavalvojaisista!

Hyödynnä loppuviikon tarjous; tästä klik Jussakan koruihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti