maanantai 30. syyskuuta 2013

Kauneven tarina


Design Tiina Taivainen yrityksenä ja Kauneve tuotemerkkinä ovat aivan vastasyntyneitä ja uuden uutukaisia. Yritysidea oli muhinut Tiina Taivaisella pitkään ja kypsyi tekstiilisuunnittelun opintojen aikana:

"Minulla on ollut pienestä asti tarve muuttaa ympäröivää maailmaani edes hieman paremmaksi. Olen ahkera kierrättäjä ja kirpputorien käyttäjä, kannatan kestävää kehitystä, löydän usein itseni kannattamasta pienempien tai jollain tapaa vähemmistössä olevien oikeuksia. Ennen tekstiilisuunnittelua perehdyin opinnoissani mm. vähemmistöjen kielellisiin oikeuksiin ja työelämässä maahanmuuttajien opetuksen haasteisiin."Oman yrityksen kautta Tiina haluaa vastata näihin haasteisiin yhdistämällä arvomaailmansa ja intohimonsa tekstiileihin. Kauneven mallisto painottuu vielä lasten asusteisiin, mutta Tiina on suunnitellut, että jatkossa koko perhe saa ylleen rennon tyylikkäitä neuleita, jotka ovat yhtä aikaa perinteisiä ja moderneja, lähellä tuotettuja ja ekologisia.


Kauneven tuotteet neulotaan luomumerinovillasta ja ekologisesta merino-alpakasta. Päämateriaali tulee Saksan kautta Etelä-Afrikasta, mutta kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa käsiteollisella neulekoneella tai suomalaisessa neulomossa. Pehmeä villa sopii erinomaisesti lasten neuleisiin, koska se lämmittää kylmällä, mutta ei hiosta hieman lämpimämmälläkään säällä. Villa pystyy imemään itseensä kosteutta tuntumatta kuitenkaan märältä. Kauneven tuotteet ovat konepestäviä villapesuohjelmassa, mutta usein villavaatteille riittää pelkkä tuuletus.

"Ideat tuotteisiini löytyvät usein pienistä asioista luonnosta, ihmisen rakentamasta maailmasta, menneiltä vuosikymmeniltä ja eri kulttuureista. Myös materiaalit ja tekniikat kiehtovat suunnittelun lähtökohtina. Kauneven ensimmäisen malliston kuoseissa on vivahteita mm. 50-luvun graafisista kuvioista ja kudontatekniikoista. Neule tekstiilinä on ainutlaatuinen moniulotteisuudessaan. Neulomalla tuotteeseen saa kuvioita, erilaisia kolmiulotteisia pintoja, värejä kuin myös vaatekappaleen muodon." Tiina kuvailee tuotteitaan.

Kauneve on Rauman murteen komparatiivi sanalle kaunis: "Vaikka yritys on helsinkiläinen, minulla on tiukat juuret Raumalle ja Satakuntaan. Kauneven tuotteet haluavatkin kaunistaa, mutta ensisijaisesti tuoda hyvää mieltä käyttäjälleen lämmön, laadun ja kiinnostavien pintojen avulla." Tiina tiivistää ajatuksiaan.

Jutun kuvat kuvaavat Kauneven tuotteita ja viimeisessä kuvassa myös itse Tiina. Lisää Kauneven tuotekuvia löydät tietenkin myös verkkosivuiltamme: KLIK!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti