maanantai 12. elokuuta 2013

Vuoriortan tarina


"Vuoriortta syntyi visiosta luoda selkeälinjainen mallisto, jonka monimuotoinen värimaailma mahdollistaisi helpon yhdisteltävyyden. Tuumasta toimeen ja yritys perustettiin WDC Helsinki -vuonna 2012."

Näin kertoo Anni Orttenvuori yrityksensa synnystä. "Vuoriortta" on vanhaa suomea ja tarkoittaa ortta, johon reikäleivät ennen vanhaan ripustettiin kuivumaan. Vuoriortta edustaakin kotimaista kädentaitoa aidoimmillaan; Adrian-kankaat neulotaan, käsinpainetaan, ommellaan ja viimeistellään Suomessa. Niinikään Roxie-sukat neulotaan ja viimeistellään Suomessa. Vuoriortta-mallistolle on myönnetty arvostettu Avainlippu-merkki.


Vuoriortta suosii miellyttäviä luonnonkuituja ja pyrkii valitsemaan käytössä olevista materiaaleista ekologisimman. Adrian-kankaat valmistetaan 100% luomupuuvillasta ja Roxie-sukat biohajoavasta bambu-kuidusta. Vuoriortan paino- ja pakkausmateriaalit ovat kierrätyspaperia ja -kartonkia.


Vuoriortta-mallisto on syntynyt merellisessä Helsingissä, joka onkin toiminut yhtenä malliston inspiraatioista. Kuvioihin on haettu vaikutteita kuitenkin koko Suomesta; mm. Hämeestä, Satakunnasta ja Pohjois-Karjalasta. Näkeepä moni Roxiessa Lapin lumoakin :)

Vuoriortan "hääräilijä" Anni Orttenvuori asui vuosia Pariisissa, joten suomalaisuuden lisäksi mallistossa on myös ranskalainen vivahde. Anni on matkailun ammattilainen, pukineiden valmistaja ja modisti. Ennen Ranskaan muuttoaan hän ammensi myös tekstiiliartesaanin opintoja ja oli jonkin aikaa kansallisoopperan puvustamossa oppityttönä. Vuoriortan lisäksi Anni on pienen tytön ja pojan äiti, saksalaisen sisustusarkkitehdin puoliso. Perheeseen kuuluu myös terhakka kääpiöpinseripoika.

Vuoriortan tuotteet ja jälleenmyyjät löydät yrityksen verkkosivuilta: KLIK!

Jutun kuvat kuvaavat Vuoriortan tuotteita ja viimeisessä kuvassa työn touhussa myös itse Anni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti