torstai 8. elokuuta 2013

Virkkuukoukussa tarina


Virkkuukoukussa perustettiin syksyllä 2009, kun Tiina Jaatinen ja Minna Kokko tapasivat Nuori Yrittäjyys -kurssilla. Sen jälkeen vauhti oli kova ja menestyksekäs: 

"Virkkuukoukussa valittiin Suomen parhaaksi korkeakouluasteen nuoreksi yritykseksi huhtikuussa 2010, jolloin muutuimme myös oikeaksi yritykseksi. Edustimme Suomea EM-kilpailuissa Bulgarian Sofiassa heinäkuussa 2010! Virkkuukoukussa oli ensimmäinen suomalainen yritys, joka on päässyt Global Student Entrepreneurship Awards -kilpailuun USA:han." Tiina kertoo.


Virkkuukoukussa -yrittäjät haluavat edistää suomalaisen ekologisen designin sekä suomalaisen käsityön arvostusta.  Muotoilija Minna Kokko on suunnitellut kaikki Pariisi-malliston pitsimatot inspiraationaan muun muassa ulkomaanmatkat sekä luonto. Pyöreiden mattojen idean hän sai vieraillessaan Pariisissa; maton malli on suunniteltu Notre Damen katedraalin näyttävien ruusuikkunoiden inspiroimana:

"Joillekin matto tuo mieleen jättikokoisen pitsiliinan, toisille taas lumihiutaleen. Virkkuukoukussa matto tuo pehmeyttä moderniinkin sisustukseen." Tiina kuvailee.


Kaikki Virkkuukoukussa-tuotteet ovat 100 % tekstiiliteollisuuden ylijäämämateriaalia; suurin osa Nanson ylijäämää. Virkkuukoukussa pyrkii kestävän kehityksen mukaiseen toimintaan sekä avoimuuteen.

"Siksi olemme kuvanneet toimitusketjumme mahdollisimman tarkasti. Virkkuukoukussa Oy toimii vastuullisen liiketoiminnan mukaan, jota voi soveltaa pienessä yrityksessä yksinkertaisilla ratkaisuilla." Tiina kertoo.
Kuvissa Virkkuukoukussa-tuotteita ja viimeisimmässä hymyilevät myös itse Tiina Jaatinen ja Minna Kokko. Virkkuukoukussa -verkkosivuille pääset tästä: KLIK!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti