torstai 15. elokuuta 2013

Littlefinland.fi Collectionin tarina


Mari oli työskennellyt pitkään Habitare-tapahtumassa ja kehittänyt Habitare-tapahtumaan kotimaista huonekaluteollisuutta esiin nostavan Made in Finland alueen: 

"Eli rakkaus suomalaisiin tuotteisiin oli jo syntynyt etelässä asuessamme. Muutimme Ivaloon ja rakkaus luontoon ja poroihin leimahti. Kiertelin ja tutustuin paikalliseen käsityöosaamiseen ja materiaalien käyttöön. Poronnahka on pohjoisessa käytetty materiaali, mutta halusin tehdä jotain erilaista, laadukasta ja uniikkia", kertoo Mari mallistonsa synnystään.

Syntyi Littlefinland.fi Collection ja tyynymallisto lanseerattiin Milanon Design-viikolla huhtikuussa 2013. Tuotteet olivat osa arktisen muotoilun yhteisnäyttelyä, joka kantoi nimeä Kiela Design from Lapland.

Littlefinland.fi-collectionin mallisto koostuu tällä hetkellä poronnahkaisista laadukkaista ecoluxury - sisustustyynyistä. Mallistossa on lattiatyynyjä sekä pienempiä sohvatyynyjä. Tuotteita ei tehdä varastoon, vaan ne valmistetaan asiakkaalle tilauksesta, tilausmäärien mukaisesti. Tuotteissa käytetään paksumpaa poronappa-nahkaa. Näin tyynyt ovat laadukkaita ja kestävät sekä aikaa että käyttöä.

Inspiraatio malliston väreihin tulee lentävästä mielikuvituksesta ja Lapin luonnosta: "Ehkä olen vähän leikkimielinen värihullu ja haluan tehdä normaalista poikkeavaa. Idea lattiatyynyjen värinvaihtoon tulee siitä, että pidän itse monikäyttöisistä ja kestävistä tuotteista. Mallistoni lattiatyynyt vaihtavat väriä vain puolta kääntämällä ja ne kestävät," kuvailee Mari tuotteitaan.Mari on myös työskennellyt porofarmilla ja tutustunut porojen elämään: "Ne elävät vapaana tuntureilla ja kertovat omaa tarinaa. Poroilla ei ole koskaan kiire ja niistä huokuu rauhallisuus. Täällä porot ovat mukana jokapäiväisessä elämässä. Ne kulkevat rauhassa autoteillä, laiduntavat tuntureilla ja pötköttelevät tunturikoivujen alla. Toki porot syövät myös puutarhan kukkaset takapihalta, mikä ei ole niin kiva juttu."

Porofarmilla Mari oppi myös poronhoidosta elinkeinona; poroja ei tehotuoteta vaan niiden lisääntyminen on luonnollinen jokasyksyinen tapahtuma. "Toivon, että tyynyt tuovat iloa pitkäksi aikaa ja ne kertovat poron tarinaa. Haaveilen, että jokaisesta tyynystä tulee omistajalleen se Lempityyny, johon nojatessa tulee hyvä ja rauhallinen olo", kuvailee Mari ajatuksiaan.

Marin yhteistyökumppanina toimii kokenut suomalainen sisustustekstiilialan yritys Lennol Oy. Lennol Oy toteuttaa tyynyjen ompelun ja näin varmistuu nahkatuotteiden ompelutyön korkea laatu. Littlefinland-fi Collectionin ensimmäinen mallisto syntyi läheisessä yhteistyössä Lennolin kokeneen sisustussuunnittelijan Tarja Suvisalmen kanssa.

"Mallistoon on tulossa lähitulevaisuudessa aivan uusia poronnahkaisia tuotteita, joita lähden toivottavasti toteuttamaan astubutiikkiin.fi-portaalin kautta löytyneeneen kummppanin kanssa!"

astubutiikkiin.fi-portaali on siis kenties poikinut uusia yhteistyökuvioita. Mari on muutenkin tyytyväinen uuteen palveluun: "astubutiikkiin.fi -portaali on upeaa työtä hienon kotimaisen osaamisen esille tuomiseen. astubutiikin Mari tuntui heti sopivan aktiiviselta ja tiesin että tästä tulee hyvä juttu ja mukana kannattaa olla."

Littlefinland.fi Collection mallistoa voit käydä ihailemassa lisää yritysen verkkokaupassa (KLIK)! 

Jutun kuvissa littlefinland.fi Collectionin valloittavia tyynyjä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti