torstai 23. toukokuuta 2013

Minttumaa mukaan joukkoon!


"Luin portaalin lähteneen liikkeelle tarpeesta löytää yksilöllisiä, ekologisia ja Suomessa valmistettuja tuotteita helpommin, samasta paikasta. Kun ajattelen omia tuotteitani ja niiden syntytarinoita, edellä mainitut asiat tuntuvat enemmän kuin tutuilta! Persoonallisuus ja ympäristön kunnioittaminen omissa valinnoissa ohjaavat vahvasti työtäni."

Näin kertoo Minttumaria Ukkonen Minttumaasta, ja päätti alun epäröinnin jälkeen lähteä mukaan:

"Aluksi olin hieman epäileväinen. Miksi tämä olisi sen parempi juttu kuin muut vähän samantapaiset paikat? Mutta mitä enemmän asiaa mietin, sen vakuuttuneemmaksi tulin siitä, että tämä todella on hyvä juttu sekä meille yrittäjille, että myöskin niille, jotka tuotteitamme ostavat. Suomalaisten käsityöyrittäjien työn arvoa ja laadukkaita tuotteita ei koskaan nosteta näkyville liikaa. Tälle portaalille on oma paikkansa, ja haluan, että Minttumaa on siinä mukana."

Seuraavassa lisää Minttumarian ajatuksia astubutiikkiin.fi-palvelusta, sekä Minttumaan tarina.
Miten näet yrityksesi hyötyvän portaalista?

Tuotteitani auttaa markkinoimaan palvelu, joka on siinä asiassa hyvä. Ja minä voin puolestaan enemmän keskittyä siihen, missä minä olen hyvä; käsillä tekemiseen ja tuotteisiini.

Minkälaisten yritysten näet sopivan hyvin portaaliin?

Portaaliin sopivat hyvin pienet ja pienehköt yritykset, joiden tavoitteena ei ole massatuotanto, vaan joiden työn moottorina toimii sydämen halu luoda käsityönä hyviä, laadukkaita ja tarpeellisia tuotteita.

Miksi näet portaalin hyvänä asiana?

Näen portaalin parhaana puolena sen, että kotimainen käsityö saa näkyvyyttä ja siten ohjaa kuluttajia valinnoissaan niin, että toivottavasti koko ajan kasvava määrä ostoksista tehtäisiin kestävämmillä perusteilla - ei vain halvimman hinnan mukaan.
Minttumaan tarina

Minttumaa sai alkunsa käsintehdystä palasaippuasta, jonka Minttumaria sai tuliaisiksi lapsuuden ystävältään. Lahjaksi saatu saippua sai Minttumarian hämmästymään: "Käsintehty saippua! Voiko saippuaa tehdä itse?" 

Pian Minttumaria kehittelikin ensimmäisen oman saippuareseptin kotimökin puutarhassa kasvavista mintuista: "Jakelin saippuaa lahjoiksi ja kuulin monesta suusta sen, mitä olin jo ehtinyt mielessäni miettiä: 'Sinun pitäisi alkaa tekemään tätä myyntiin'." 

Saippuan tekeminen myyntiin asti vaatii Suomessa monta mutkaa, mutta tänään tuo sama minttusaippua, josta kaikki alkoi, on edelleen kaikkein myydyin Minttumaan saippuoista.
Minttusaippua sai myöhemmin rinnalleen rönsyilevän ja moneen suuntaan kasvavan tuotejoukon.

Tänä päivänä Minttumaa on pieni hämeenkyröläinen yritys, joka valmistaa käsintehtyä saippuaa, tuotteita kierrätysmateriaaleista ja tuotteita, joilla on jotain sanottavaa. Käsintehty saippua on valinta hyvinvoivan ihon ja pienien arjen ylellisyyksien puolesta. Kierrätysmateriaalit ovat kannanotto kestävän kehityksen puolesta. 

"Ja tuotteet joilla on jotain sanottavaa? Ne puhukoot itse puolestaan!" Minttumaria hymyilee.
*****

Kiitos Minttumaria, ja lämpimästi tervetuloa Minttumaa joukkoon mukaan! Minttumaan tuotteita pääset ostamaan yrityksen verkkokaupasta (KLIK), ja syksyn tullen tuotteet päivittyvät osoitteessa astubutiikkiin.fi.

Jutun kuvat on saatu jutun käyttöön, ja kuvaavat Minttumaan tuotteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti