tiistai 28. toukokuuta 2013

Funky Homo sapiens mukaan joukkoon!


"Uusia ihania käsityö- ja muotoilualan yrityksiä syntyy tällä hetkellä hurjaa vauhtia Suomeen. Samaan aikaan surullinen tosiasia on, että olemme lamassa. Useat lahjakkaat kollegat ovat joutuneet lopettamaan toimintansa, ja minullakin parin vuoden sisään kymmenisen ihanaa jälleenmyyjää on joutunut sulkemaan ovensa. Tarvitaan uusia ja mielenkiintoisia markkinointi- ja jakelukanavia pysyäksemme freeseinä ja ajan tasalla. Puhaltamalla yhteen hiileen voimme tavoittaa uusia asiakaskuntia, luoda uskottavuutta; Marin sanoja lainaten ”yhden katon alta” turvallisesti ja ammattitaitoisesti."

Näin aloittaa Saia Ikävalko, joka on Funky Homo sapiens -tuoteperheen luoja - mutta miten sain hänet houkuteltua mukaan?

"Mari kirjoitti minulle ihanan kirjeen, ja ajatus kuulosti heti mielenkiintoiselta ja inspiroivalta", Saia hymyilee.

Seuraavassa lisää Saian ajatuksia astubutiikkiin.fi -palvelusta sekä Funky Homo sapiensin tarina.Miksi näet, että juuri sinun yrityksesi tuotteet sopivat portaaliin?
Meillä on pienyrityksen mittakaavassa aika pitkä ura takana; olemme alusta asti painottaneet samoja arvoja niistä tinkimättä. astubutiikkiin.fi -sivustolla yhdistyy samanhenkiset ja -arvoiset tekijät helposti asiakkaan ulottuville. Yhdessä voimme viedä eteenpäin hienoja  työ- ja elämänarvoja, ja tavoittaa samanhenkisiä asiakkaita - sekä mahdollisesti jopa ”kouluttaa” uusia.

Minkälaisten yritysten näet sopivan hyvin portaaliin?
Toivoisin portaalin yhdistävän innovaativisia, ahkeria, uniikkeja, rehellisiä, värikkäitä ja positiivisia luovien alojen ammattilaisia mahdollisimman monelta alalta, mahdollisimman laajalti katettuna ympäri Suomen.
Miksi näet portaalin hyvänä asiana?
Ensisijaisesti toivon portaalin tavoittavan asiakasryhmiä, joille olemme uusi tuttavuus. Salaa toivon, että esimerkiksi pidemmällä aikavälillä yritysten yhteinen ponnistusvoima synnyttäisi muutakin yhteistyötä osallistuvien yritysten välillä, esimerkiksi yhteisproggiksia, tai jopa tapahtumatempauksia.
Funky Homo sapiensin tarina
Ensimmäiset Funky Homo sapiens -tuotteet syntyivät vuonna 2001 Saian opiskellessa modistiksi, mutta virallisesti merkki syntyi vasta vuonna 2003, kun Saia jatkoi opintojaan, vaatesuunnittelua, Birminghamissa, Englannissa:
"Olin juuri valmistunut modistiksi, mutta haaveilemieni laukkujen ja hattujen valmistus on hidasta ja työlästä. Olin edellisen vuoden opiskellut hopeamuotoilua intensiivisesti korkeakoulututkintoon valmentavassa Västrä Nylands Folkhögskolassa, Karjaalla, joten erilaiset koruilun ammattivälineet ja –materiaalit olivat tuttuja. Asuminen ja opiskelutarvikkeet piti kattaa, joten päätin kokeilla korujen valmistusta."
Koruja Saia myi aluksi pääsääntöisesti internetissä ja oli mielestään onnekas, kun kierrätysmateriaaleihin perustuneet, värikkään korut lähtivät heti myymään. Valmistumisen kynnyksellä vuonna 2006 Saiasta kirjoitettiin juttu City-lehteen, joka poiki tuotteille ensimmäiset jälleenmyyjät Suomessa. Vuonna 2011 Saia avasi Vihdin Kirkonkylän kodin yhteyteen pienen putiikin ja uuden verkkokaupan.


Korujen rinnalla on alusta asti muhinut erilainen tekstiilituotteiden kirjo, joista ensimmäisenä lähti maailmalle Funky Bambit 2006, jotka suunniteltiin värikkäiksi aikuisten sisustuspehmoveistoksiksi. Bambien rinnalla on ollut vuosien varrella useita erilaisia eläinhahmoja. 
Saian ensimmäisen vinttikoiran saamisen aikoihin, syntyi Funky Homo sapiensin 100% -vegaaniset koirankaulapannat. Eläinrakkaana yrityksenä Funky Homo sapiensin lemmikkituotteiden kirjoa on tavoitteena laajentaa tämän vuoden aikana lisää.

2013 Funky Homo sapiens täyttää 10-vuotta, ja edelleen Saia haaveilee laukuista ja hatuista: 
"Ja toki vaatteitakin olisi upea tehdä! Yhden-naisen-tehtaassa uusien tuotteiden lanseeraaminen on hiukan hidasta, mutta ”hiljaa hyvä tulee” ja haaveita pitää ehdottomasti olla! astubutiikkiin.fi -palvelun julkistaminen syksyllä on myös ihana ja inspiroiva kimmoke saada uusia tuotteita esittelyyn", Saia iloitsee.

Funky Homo sapiensin kaikki tuotteet valmistetaan huolellisesti käsin ja suurella määrällä rakkautta, paikallisesti Vihdissä. Yritys käyttää mahdollisimman paljon kierrätettyjä materiaaleja, ns. ”tehdaspoistoja” tai eettisesti valmistettuja materiaaleja.

"Funky Homo sapiensilla tykätään erinomaisesta, nopeasta ja ystävällisesta kommunikaatiosta, ja sanomamme onkin levittää väriä, iloa ja naurua maailmaan, sillä 'Less is Bore'!" Saia nauraa.

*****
Kiitos Saia, ja tervetuloa Funky Homo sapiens mukaan joukkoon! Funky Homo sapiensin iloisia tuotteita voit käydä ihailemassa ja ostamassa yrityksen omassa verkkokaupassa (KLIK), ja syksyn tullen tuotteet päivittyvät astubutiikkiin.fi -osoitteessa.
Kuvat on saatu jutun käyttöön ja kuvaavat Funky Homo sapiensin tuotteita.

2 kommenttia: